Çerkezköy / Tekirdağ

Hamilelikte Bal Yemek Zararlı mı? Faydaları Nelerdir?

06.10.2022
2.158
Hamilelikte Bal Yemek Zararlı mı? Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte bal yemek doğru mu veya yanlış mı soruları havada uçuşuyor. Balın faydaları gelişmiş bir insanda oldukça fazladır. Peki ya bebeklerde veya gebelikte de bu durum böyle mi?

Tüm bu soruların cevapları yazımızın içeriğinde mevcuttur. Hamilelik döneminde yapılan doğrular ve yanlışlar bulunur. Bu yanlışları yapmamaya özen göstermelisiniz.

Gebelikte en önemli hususlardan birisi doğru ve sağlıklı beslenmedir. Bu yüzden, doğru besinleri araştırıp tüketmelisiniz. Gebelikte bal yemek faydalı mı, yoksa zararlı mı? Tüm bu sorularınızın yanıtlarını vereceğiz.

Hamilelikte Bal Yemek Faydaları

ekolojik-koyy-hamilelikte-bal-yemek-zararli-mi

Bal vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir besindir. Besleyici yapısı ile tüketilmesi gereken bir gıdadır. Balın içerisinde;

  • C, B1, B2, B3 ve B5 vitaminleri bulunur.
  • Kalsiyum, Demir, Kükürt, Fosfor, Potasyum ve Magnezyum mineralleri de bulunmaktadır.
  • Uykusuzluk sorunlarında da bala başvurulabilir. Yatıştırıcı bir özelliği bulunur.
  • Hamilelikte bal yemek de, içeriklerindeki zenginlik sonucu faydalıdır.

Balın başka etkileri de bulunmaktadır. Gebe olmadan önce bal tüketiminiz, hamile kalmanıza fayda sağlar. Bunun dışında oluşan öksürük hastalıklarına da faydası olur. Boğaz ağrısı, öksürme ve astıma balın faydaları azımsanamayacak kadar fazladır.

Hamilelikte bal yemek, güvenli bir tüketimdir. Gebelikte tatlıya ihtiyaç duyduğunuzda balı tercih edebilirsiniz. Pastörize olmayan ürünlerin sizde zararı vardır. Ama balda durum böyle değildir. Çayınızın veya sütünüzün içine bal atabilirsiniz.

Balı her zaman pişmiş ve kaynamış ürünler için kullanın. Böylece risk taşımadan güzel bir yemek oluşturursunuz. Boğaz ağrınız veya öksürüğünüz olduğunda, balı sade bir şekilde bir tatlı kaşığı veya çay kaşığı ile tüketebilirsiniz.

Yetişkinlerde balda oluşan bakteri riski zararsızdır. Balın içinde bazen bakteriler oluşabiliyor. Balı tükettiğinizde, vücudunuza giren bakterilerle sağlıklı vücudunuz mücadele eder. Bu yüzden ortada bir risk unsuru kalmaz.

Dediğimiz gibi sağlıklı bir vücut sahibiyseniz balı rahatlıkla yiyebilirsiniz. Düzenli antibiyotik ilaç kullanımı yapıyorsanız veya Diyabet hastasıysanız bal tüketiminden önce doktorunuzla konuşmalısınız. Bu konuşma sizin daha güvenli bir şekilde tüketim oluşturmanız içindir.

Hamilelikte bal yemek zararlı mı sorularına cevabımız, hayır değildir. Balın faydalarından birisi de antioksidan görevi görmesidir.

Vücudumuzun içindeki hücreler arasında genellikle bir savaş hâkimdir. Sağlığa zararlı olan hücreler ile zararlı moleküller sürekli mücadele ederler. Bal tüketmek bu mücadelede sağlığın kazanmasına yardım eder.

Bu olayı, içindeki antioksidan özelliği ile yapar. Hamilelikte bal yemek zararlı mı soruları ile sürekli karşı karşıyayız. Bal zararlılığın aksine güvenilir bir tatlı çeşididir. Balı ister gebelik döneminde isterseniz sonrasında rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Hamilelikte Bal Yemenin Bebeğe Faydaları

ekolojik-koyy-hamilelikte-bal-yemek-zararli-mi

hamilelikte bal yemek zararlı mı?

Gebelik esnasında tüketilen bal karnınızdaki bebek için de güvenli bir lezzettir. Bebeğe zarar gelebilmesi için direkt plasentadan zarara uğranması gerekir.

Balın içinde bulunan bazı bakterilerin vücudunuzda bir zarar olmadığını söylemiştik. Siz yetişkin bir birey olduğunuz için vücudunuz bu bakterilerle mücadele edebilir. Peki ya karnınızdaki bebeğiniz nasıl mücadele edecek?

Hamilelikte bal yemek bebeğe zarar vermez. Endişelenmeyin, çünkü bebeğiniz rahminizde korunur. Plasentadan herhangi tehdit içerikli bir bakteri içeri giremez.

Ama bebeğiniz doğup rahminizde korunmaktan ayrıldığında, bebeğinize çiğ bal vermemelisiniz. Çünkü bebeğiniz bağışıklık sistemi herhangi bir bakteriyi kaldıramayabilir.

Bal zehirlenmeleri en çok ham bal tüketiminden dolayı oluşur. Balda bulunan bakteri sporları tüketimden sonra vücuda girer. Ve bu bakteriler vücutta botulunium toksini üretir.

Bu toksin yüzünden kişi felç bile olabilir. Bu toksin hayatımızın her yerinde karşımıza çıkabilmektedir. Ama sağlıklı bir vücutta bu bakteriler ile mücadele edilir.

Yetişkin bireylerin bağışıklık sistemi oluşuğundan dolayı bakterilerle mücadele etmek daha kolaydır. Ama bebekler daha yeni doğdukları ve bağışıklık sistemleri zayıf olduğu için bal tüketiminde bulunmamalılar. Balı bebeğinizle ilk yaşına kadar tanıştırmayın.

Çünkü çok nadirde gözükse bazen bal tüketimi bebekleri ölüme kadar götürebiliyor. Balın içindeki botulunium toksinleri bebeğin sindirim sistemine tehdit oluşturur.

Balda bulunan bazı bakteri türleri bebeklerde gıda zehirlenmesine dahi yol açabiliyor. Hamileyken tüketin ama bebeğinize ilk yaşına kadar vermeyin. Hamilelikte bal yemek ve balın faydaları bu şekildedir.

Hamilelikte bal kabağı yemek özellikle, ilk aylar içinde aşırı tüketmek tavsiye edilmez. Fazla tüketimi nedeni ile bebek düşüğü sorunu bile oluşabilir.

Gebelikte Bal Yemek Bebeğe Kilo Aldırır mı?

Gebelikte bal yemek bebeğe kilo aldırır mı sorusunu da araştırmalarda oldukça görüyoruz. Balın bebeklere anne karnında kilo aldırma gibi bir özelliği şu an bilinmemektedir. Ama hamilelikte başka kilo aldıran besinleri sıralayabiliriz;

  • Kabak çekirdeği
  • Ispanak
  • Sebze ve meyve
  • Kefir
  • Süt, Ayran ve yoğurt
  • Et şeklindedir.

Saydığımız tüm bu besinleri hem bebeğinizin sağlığı için, hem de bebeğinizin kilolu olması için tüketmelisiniz.

Hamilelikte Ballı Su İçmek

Hamilelik sırasında tüketilecek besinlere çokça dikkat etmelisiniz. Balı tüketmenizde hiçbir sorun yoktur. Hamilelik sırasında yaşadığınız soğuk algınlığı, öksürük ve boğaz ağrıları için bal tüketebilirsiniz.

Genelde bal tüketimini kaynatılan veya pişirilen bir ürünün içinde tüketmek daha iyidir. Ama hastalandığınızda bir tatlı kaşığı veya bir çay kaşığı kadar tüketim sağlayabilirsiniz.

Hamilelikte bal yemek için ister bir sütün, isterseniz de çayın içine karıştırabilirsiniz. Özellikle ballı süt oldukça tercih edilen bir karışımdır. Hem balın faydalarından yararlanır hem de kendinize küçük bir jest geçersiniz.

Ballı su da isteğe göre içilebilir. Ama kaynatılmış bir su ile karışım yapmanızı öneririz. Kaynatılan suyu dilerseniz sonradan ılıtıp da içebilirsiniz.

Gebelikte Kestane Balı Yenir mi?

ekolojik-koyy-hamilelikte-bal-yemek-zararli-mi

Evet, hamilelik esnasında kestane balı da tüketilebilir. Çiçek balına nazaran kestane balının içinde iki katı daha fazla demir içeriği bulunur. Rengi de çiçek balına göre daha koyu renge sahiptir. Antioksidana sahip olup, kansere karşı da koruyucu özelliği bulunmaktadır.

Yemek yedikten sonra hazmetmeyi kolaylaştırır. Kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmede rol alır. Kan şekerini arttırır ve iştah açar. Yani kilo almak isteyenlerin tüketmesi gereken bir besindir.

Yapılan araştırmalar sonucunda kemik kanserine de fayda sağlamaktadır. Hamilelikte bal yemek faydaları da bu şekildedir.

Kan şekeri sorunlarınız bulunuyorsa balı dikkatli bir şekilde tüketmelisiniz. Hamilelik şekeri rahatsızlığı olan hamile kadınlar da bal tüketiminde dikkat etmelilerdir. Sağlıklı bir gebelik geçiriyorsanız, çiçek balı gibi kestane balı tüketmekte de bir sorun oluşmaz.

Hamilelikte Bal Yemek Kadınlar Kulübü

Gebelikte bal yemek kadınlar kulübü yorumlarının bir kaçını sizler için inceledik. Hamilelik aylarında bal tüketen kullanıcıların yorumları bulunuyor.

Hamilelikte bal tüketerek bir sorunu oluşan kullanıcı yorumu, bulunmamaktadır. Yorumlar, bal hakkında anlattıklarımız ile paralel gelişmiştir.

Hamilelikte Kaymak Yemek

Gebelik sırasında yağlı besinlerin tüketimi geçmişe göre azaltılmalıdır. Doymuş yağ içerikli besinlere dikkat etmelisiniz ve fazla tüketmemelisiniz.

Kuyruk yağı, krema, tereyağı ve kaymak tüketimine dikkat etmelisiniz. Yağ içeren besinler yerine; süt, yoğurt, peynir veya ayran tüketmelisiniz. Sebze ve meyve tüketiminize dikkat etmelisiniz. Etli yemekleri yemelisiniz.

Hamilelikte bal yemek için de bir sıkıntı bulunmaz. Kahvaltıda abartıya kaçmayacak bir şekilde tüketebilirsiniz. Özellikle hamileliğinizin ilk üç ayında folik asit tüketmelisiniz.

Balık yiyerek, folik asit ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Süt ürünleri tüketirken, pastörize edilmesine önem verin. Fazla şekerli gıda tüketiminde de bulunmamalısınız. İşlenmiş gıdalar veya GDO’lu ürün tüketiminde de bulunmamalısınız. ÜRÜNLERİMİZİ İNCELEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yazın